17 Mayıs 2013 Cuma

İnteraktif Sözlükler...

Konumuz İnteraktif Sözlükler. İnteraktif sözlük nedir, en popüler interaktif sözlükler nelerdir, interaktif sözlük listesi. 
Malumunuz Türkiye interaktif sözlük cenneti. Bu alanda ilk uygulayıcı ekşi sözlük olmuştur ve sonrasında onlarcası peş peşe açılmıştır. Aslında interaktif sözlük ve klonlarının çokluğu eleştirilir, ama bu eleştirilere hiç katılmamakla birlikte, bir interaktif sözlük, herhangi bir forum sitesinden çok daha faydalı ve işlevseldir. Bilgiler daha organizedir, arayüz daha temiz ve sadedir. Konsepti vardır. Seveni çoktur, okuyucusu, takip edeni çoktur.


İnteraktif Sözlük Çeşitleri:

1)Genel İnteraktif Sözlükler

Bu sözlüklerde hemen her konuda görüş bildirilir, başlık açılır. Ekşi, Uludağ, İtü, Kötü, Eko Sözlük bunlardandır.

2)Tematik İnteraktif Sözlükler

Bu sözlükler belli bir alana odaklanmış sözlüklerdir. Geleceğin trendi olduğunu söylenebilir. Benzer alanlarda ilgi duyanların aynı sözlükte toplanması daha başarılı bir konsept. Sportif Sözlük, Siyasi Sözlük, Deniz Sözlük, Sinema Sözlük bilindik örneklerindendir.

3)Üniversite Sözlükleri

Sözlükler içerisinde en faydalı olanlarındandır. O okula özel dersler, hocalar vs gibi konularda bilgi paylaşımında bulunulur, ortamları seviyeli ve kalitelidir genelde.Bilkent Kampüs başarılı bir üniversite sözlüğüne örnektir.


En Popüler İnteraktif Sözlükler Sıralaması:

1)Ekşi Sözlük

Ekşi sözlük interaktif sözlüklerin ilki, en popüleri ve en çok yorum yazılanıdır. Ama eski kalitesini kaybettiği yönünde sık sık kendi yazarları tarafından eleştri de almaktadır. Genelde ekşi sözlükte o güne ait magazinsel, habersel başlıklar ve birbirinden tutarsız ve alakasız yazılar vardır. Yazar olmak oldukça zordur.

2)Uludağ Sözlük

Uludağ Sözlük, interaktif sözlükler içerisinde ekşi sözlük’ten sonra en popüler olanıdır. Uludağ Sözlük’ün en büyük başarısı, yaptığı search engine optimizasyonu denebilir, çoğu terim aramalarında diğer tüm sözlüklerin üzerinde çıkmaktadır.

3)İTÜ Sözlük

Ekşi ve Uludağ’dan sonra en popüler sözlük olarak bilinir.

4)Galatasaray Sözlük

Galatarasay taraftarlarının oluşturduğu sözlüktür.

5)Kötü Sözlük

Kötü Sözlük sadece bir sözlük olmayıp, bir portal gibidir. İlk başlarda çok fena klon eleştrilerine maruz kalsa da, klonlar arsında bir adım öne geçebilmiş bir sözlük gibi görünmektedir.

6)Dolu Sözlük

"dolu sözlük içerisinde yer alan, dolu sözlük tarafından derlenen bilgiler tamamı ile doğru ve gerçektir. ..." diye söze başlayan hoş bir sözlük.


Bu verdiğimiz interaktif sözlüklerin başlıcalarıydı. İnteraktif Sözlükler Nisan 2013 sıralamasına bir göz atalım...





Kaynak : www.prohayat.com, www.sosyalmedyahaber.com

Konuyu Sosyal Ağlarda Paylaş :

Sevda Yıldırım Hakkında
Öyle sıradan gülüşleri olan bir şeyden çabuk sıkılabilen tahammül derecesi az olan birisiyim. Sosyal medya uzmanlığı kursunda aldığım eğitim ile kendime bu bloğu açtım.

0 yorum:

Yorum Gönder

ip adresiniz

ip adresi

Takipçilerim