17 Mayıs 2013 Cuma

Profesyonel İş Ağları..

Profesyonel iş ağları, iş dünyasına girmiş olan insanların öz geçmişlerini, uzmanlaştıkları alanları yazdıkları ve benzer şekilde profilleri bulunan iş arkadaşlarını ekleyerek oluşturdukları bir iş bağlantıları ağıdır.

Bu tür iş ağları sayesinde konusunda uzmanlaşmış insanlara ulaşabilir, iş bulabilir veya insan kaynakları uzmanlarının size ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Kısacası iş ağları, iş dünyasında birbirine yardım edebilecek insanların birbirini bulmasını sağlıyor. Aynı zamanda internette ki dijital kartvizitiniz oluyor.

Bir kaç örnek verecek olursak...

   XING


Halka açık bir şirket olan XING AG’nin merkezi Almanya, Hamburg'da bulunuyor.Şirket, İspanya, Barselona ve Türkiye,İstanbul'da da stratejik ofislere sahip. Halen 300'e yakın çalışanı bulunan Xing'in tüm dünyada 10 milyon (Eylül 2010 itibariyle) kullanıcısı bulunuyor.

Türkiye XING İnsan Kaynakları Uluslararası Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. adıyla faaliyet gösteren XING, tam SSL şifreleme desteği sunan tek sosyal ağ olma özelliğine sahip.

Xing'in yardım sayfalarında, sitenin nasıl işlediğine dair yeterli bilgi mevcut. Xing'le ilgili olarak basında çıkan bazı haberlere buradan ulaşabilirsiniz.




Linked In

Henüz Türkiye ofisi ve Türkçe desteği olmayan Linked In ülkemizde fazla bilinmiyor ve tercih edilmiyor olsa da dünya çapında 80 milyonun üzerinde üyesi bulunuyor. Fortune 500 listesinde yer alan firmaların da Linked In üyesi olduğu belirtilen sitenin Xing kadar bilinir hale gelebilmesi için Türkçe desteği şart görünüyor.




Bizebiz.com

Birey Seçme ve Değerlendirme Danışmanlık Ltd. Şti.'nin girişimi olan Bizebiz.com, iş çevrenizi genişletmenin yanı sıra kişiye özel servislerden, çeşitli kurumların indirimlerinden ve ücretsiz danışmanlık hizmetlerinden faydalanabileceğiniz Türkiye'nin yeni iş platformu. Bizebiz.com'a üye olmak için bizebiz.com üyesi bir tanıdığınızdan davetiye talebinde bulunabilir, ya da site yönetiminine üyelik başvurusunda bulunabilirsiniz.









Kaynak  :   www.bilim.org

Konuyu Sosyal Ağlarda Paylaş :

Sevda Yıldırım Hakkında
Öyle sıradan gülüşleri olan bir şeyden çabuk sıkılabilen tahammül derecesi az olan birisiyim. Sosyal medya uzmanlığı kursunda aldığım eğitim ile kendime bu bloğu açtım.

0 yorum:

Yorum Gönder

ip adresiniz

ip adresi

Takipçilerim