11 Mayıs 2013 Cumartesi

Bilim kurgular gerçek olmaya başladı !!!!!!!!!!

 Bilim kurgu filmlerinde her görüldüğünde ‘Ne zaman yapacaklar?’ diye düşünülen uçan arabaların artık filmlerden gerçek hayata geçmesine az kaldı. 


 Terrafugia şirketi yarı sedan yarı özel jet iki koltuklu, 4 tekerlekli ve kanatlı Transition model aracın 2 yıl içinde satışa çıkacağını açıkladı. Bu araç uçabilme özelliğiyle beraber karada da normal otomobil olarak kullanılabiliyor.




Geleceğin aracı TF-X

ABD’li firmanın ayrıca açıkladığı üzerinde çalışmaları devam eden TF-X model araç ise herhangi bir garaja girebilecek ölçülerde ve yerden havalanmak için bir uçak pistine ihtiyacı yok.Uçabilmek için bir piste ihtiyacı olan Transition’un bilim kurgu filmlerinde görülen uçan araç özelliklerine sahip olmadığı belirtilirken TF-X’in filmlerdeki modellere daha yakın olduğu belirtiliyor.TF-X helikopterler gibi olduğu yerde diklemesine havalanabilecek. Bununla birlikte kanatların açılabilmesi için en az 30 metrelik bir alana ihtiyaç var. Araç hiç durmadan en az 800 km uçabilecek.
Fiyatı açıklanmayan TF-X için en az 8 ila 12 yıl civarında beklememiz gerekiyor.



Pilot lisansı şart

Tabi uçan arabalara sahip olabilmek için bazı önemli şartları yerine getirmek gerekiyor. Şirketten yapılan açıklamada araç sahibi olabilmek için pilot lisansına sahip olmak ve 20 saatlik bir testi başarı ile tamamlamak gerekiyor.




















KYNK : .hurriyet.com.tr/




Konuyu Sosyal Ağlarda Paylaş :

Sevda Yıldırım Hakkında
Öyle sıradan gülüşleri olan bir şeyden çabuk sıkılabilen tahammül derecesi az olan birisiyim. Sosyal medya uzmanlığı kursunda aldığım eğitim ile kendime bu bloğu açtım.

0 yorum:

Yorum Gönder

ip adresiniz

ip adresi

Takipçilerim