6 Mayıs 2013 Pazartesi

Parmağınızı Bile Kımıldatmadan...!!!


Sadece yüzünüzü, kaşlarınızı ve ağzınızı hareket ettirerek PC'nizi kontrol etmeniz, artık mümkün!
Microsoft'un neredeyse efsaneleşen hareket algılama cihazı Kinect, Xbox dışında birçok farklı alanda deneniyor. Otomobil tanıtımı ve insan beyninin 3 boyutlu olarak taranmasının ardından Kinect, bu kez ev PC'lerini denetlemekte kullanıldı.


Microsoft'un Channel 9 web sitesinde açıklanan proje, Almanya'dan Thomas Temme tarafından ortaya çıkarılmış. Temme, geliştirdiği FaceMouse adındaki yazılımla normalde fareyle yaptığınız hareketleri yüzünüzle yapmanızı sağlıyor. Temme, daha önce fareyi el hareketlerinizle kontrol etmenizi sağlayan KinectMouse adında bir proje üzerinde de çalışmıştı. Ancak geliştirici, fareyi el hareketleriyle denetlemenin yorucu olduğunu, bu nedenle FaceMouse'un doğduğunu söylüyor.

Fare işaretçisini hareket ettirmek için kafanızı sallamanız yeterli oluyor. Sağ gözünüzü kırparak sağ tıklayabiliyor, kaşlarınızı yukarı veya aşağı kaldırıp indirerek sayfayı kaydırabiliyor, ağzınızı açıp kapayarak sürükle-bırak komutlarını yerine getirebiliyorsunuz.

Kinect for Windows'un sahibiyseniz, FaceMouse'u indirip kendinizde deneyebilirsiniz!



Kaynak : www.sondakika.com

Konuyu Sosyal Ağlarda Paylaş :

Sevda Yıldırım Hakkında
Öyle sıradan gülüşleri olan bir şeyden çabuk sıkılabilen tahammül derecesi az olan birisiyim. Sosyal medya uzmanlığı kursunda aldığım eğitim ile kendime bu bloğu açtım.

0 yorum:

Yorum Gönder

ip adresiniz

ip adresi

Takipçilerim