9 Mayıs 2013 Perşembe

Akıllı telefon ve tabletler güvenliğimizi tehlikeye atıyor !!!

Akıllı telefon ve tabletler güvenliğimizi tehlikeye atıyor. Burada yaptığınız 7 ölümcül hata, kişisel bilgilerinizin ele geçirilmesine ve banka hesabınızın boşaltılmasına sebep olabilir..

Birçok insan kendisine dair en kritik bilgileri artık kişisel bilgisayarlardan çok, akıllı telefon ve tabletlerde taşıyor. Özel fotoğraflar ve videolar, telefon defteri, özel notlar, elektronik postalar, kısa mesajlar ve sık dolaştığınız yerler gibi özel bilgiler, akıllı telefon ve tabletlerden kolayca elde ediliyor. Bu yüzden mobil cihazların güvenliği her geçen gün daha kritik bir konu oluyor.

HOLLYWOOD YILDIZI SENDROMU

Pek çok ünlü film yıldızı ve müzisyen ödül törenlerinde telefonun kablosuz bağlantılarını açık unuttuğu için telefon defteri, özel mesajlar, elektronik postalar ve kişisel fotoğrafları korsanlara kaptırıyor. Kuruml ar da pek çok müşteri ve satış bilgisini mobil cihazlarda taşıyor. Güvenliğiniz için bu hatalardan kaçının.

Tehlikeyi biliyor önlem almıyoruz!!!

Mobil cihazlar için tehdit az: Mobil cihazlarda tehlikeyi artıran en önemli unsur, güvenlik önlemlerinin yetersiz olması. Çünkü bilinenin aksine çok az kişi cihazında hiçbir şifre veya güvenlik yazılımı kullanmıyor. Bu da tehlikeyi artırıyor.

Basit ve ilk akla gelen şifreler: Kullanıcıların şifreleri oldukça basit ve kolayca tahmin edilen rakam veya harflerden oluşturuyor. Doğum tarihi, tuttuğunuz takımın kuruluş yılı gibi seçilen şifreler sizi kolayca ele veriyor.

Sosyal ağlarda basit tuzaklar: Facebook, twitter, foursquare ve Google+ gibi sosyal ağ uygulamaları mobil cihazlar üzerinden kullanılıyor. Sosyal ağlar, kişisel bilgilerin en rahat toplandığı alan.

Unutulan güncellemeler: Kullanıcılar mobil cihazların güncellemelerini çoğu zaman unutuyor. En son güvenlik güncellemeleri ve yamalar bu yüzden mobil cihazlara yüklenemiyor. Bu da saldırılar için uygun iklim oluşturuyor.

'Özgür olalım' derken yasal olmayan sürüme kurban olmak: Genelde iOS tabanlı iPhone işletim sisteminde bedava yazılım ve güncelleme için şifre kırmak güvenliği de tehdit ediyor. Güvenlik ayarları yapılamadığı için kullanıcılar tehdidin farkında değil.

Açık unutulan kablosuz bağlantılar: Kablosuz WiFi bağlantısı veya fotoğraf, veri alışverişi için kullanılan kablosuz bluetooth bağlantısı kişisel bilgilerin ele geçirilmesine neden oluyor. Cihazın kime ait olduğu da bilindiği için adres defteri veya fotoğraflar kolayca ele geçiriliyor.

Bedava WiFi, 3G'den tatlıdır: Pek çok kişi ücretsiz WiFi bağlantısının peşinde koşuyor. Kafe, restoran ve havalimanı gibi halka açık alanlar önemli riskleri de oluşturuyor. Bankacılık işlemi için kullanılan şifreler veya elektronik posta hesapları en çok bu tür ortamlarda kaptırılıyor. Bu uygulamları kullanırken 3G şebekesi daha güvenli.

Pazar payı düştü iPhone 5S göründü 2013'ün ilk çeyreğinde 37 milyon iPhone 5'i satışa sunan Apple'ı yeni ürün telaşı sardı. Araştırma şirketi IDC'nin verdiği bilgiye göre şirket, geçtiğimiz yıl aynı dönemde 35 milyon adet telefonu pazara sürmüştü. Ancak yeni ürüne rağmen pazar payı yüzde 23'ten yüzde 17'e geriledi. Yani büyüme, rakiplerinin gerisinde kaldı. Samsung Galaxy S4, HTC One, Sony Xperia Z, BlackBerry Z10, Nokia Lumia serisi yeni ürün ve modellerle pazarı büyütürken Apple'ın pazar payı sektörün büyümesinin gerisinde kaldı. Pazar payının daha da düşmemesi için Apple'ın iPhone 5S konusunda elini çabuk tutması gerekiyor.



Kaynak : www.sabah.com.tr

Konuyu Sosyal Ağlarda Paylaş :

Sevda Yıldırım Hakkında
Öyle sıradan gülüşleri olan bir şeyden çabuk sıkılabilen tahammül derecesi az olan birisiyim. Sosyal medya uzmanlığı kursunda aldığım eğitim ile kendime bu bloğu açtım.

0 yorum:

Yorum Gönder

ip adresiniz

ip adresi

Takipçilerim